Majhne kopalnice, malo pohištva, malo udobja

Vprašajte vašega gosta

Najboljše kopalniško pohištvo ni nujno minimalistično, čeprav je marsikomu tako všeč. Glavna prednost minimalističnega pohištva je običajno ta, da prostor izgleda večji. Nisem sicer prepričan, da je komu zares pomembno, da bi kopalnica izgledala velika, saj to ni prostor, s katerim bi se bahali naokoli. V hotelih je pogosto tako, da je design minimalističen iz praktičnih razlogov.

Manj kot je namreč odlagalnih površin, kot so police in omare, manj je objektov, ki jih je potrebno čistiti, obnavljati, menjati in kakorkoli drugače vzdrževati. A resnici na ljubo zna biti ta možnost neprijetna za goste, saj nimajo kam odložiti svoje kozmetike, če gre za obmorsko letovišče, tudi ni dovolj prostora za čiste brisače ali pa za sušenje brisač, ki ste jih prinesli iz plaže. Osebno nisem ljubitelj minimalističnega pohištva in če se vpraša mene, bi moralo biti kopalniško pohištvo vedno prilagojeno gostom hotela in še posebej vezano na splošne dejavnosti, ki jih gostje v tem kraju največkrat izvajajo. Lastnikom hotela je gotovo vnaprej jasno ali gre zdraviliški turizem ali kongresni center. Zgodbe so pač različne, prodajne ideje tudi, a s tem prihajajo tudi različni gostje, hotel pa naj bi ustregel vsem.

kopalnisko-pohistvo-1

Kopalniško pohištvo za doma

Kopalniško pohištvo za doma pa je spet druga zgodba. Če ste doma v stanovanju, imate pogosto majhno kopalnico in na njeno velikost pravzaprav ne morete nikakor vplivati. Lahko pa seveda vplivate na njeno opremljenost in videz. Preden se lotite prenavljanja, si naprej dobro oglejte, kje so v kopalnici cevi in si narišite cel prostor samo s tistimi elementi, ki preprosto morajo biti na svojih mestih.

kopalnisko-pohistvo-3

Umivalnik in straniščno školjko je že težko premikati, zaradi odtokov, cevi in drugih težav s katerimi bi se lahko soočili, če bi se lotili obširnejše prenove.
Grelnik vode (bojler) pa je že lahko kje drugje ali pa vsaj manjši ali morda v ležeči različici.

Ko ste se odločili tudi kje bo stal pralni stroj in morda tudi sušilnik ter tudi kje bo luč in kakšna sploh bo, je čas, da se odločite kakšno bo vaše kopalniško pohištvo. Preden kopalniško pohištvo naročite prek spleta ali se oglasite v enem od salonov pohištva, kjer vam ga bodo predstavili in izrisali, si morate napraviti še načrt, v katerem boste zajeli zadnje detajle vaše kopalnice. V merah upoštevajte odmike cevi od sten, kje denimo škropi voda od tuša ali umivalnika, v katero smer se odpirajo vrata, če se odpirajo v kopalnico in podobno. Ko ste končali z vsem, je čas, da zakorakate v nov dan. Izrišite, naročite in dostavite si novo kopalniško pohištvo in pričnete uživati v uporabi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *