Jedilne mize so središče dnevnega dogajanja

      No Comments on Jedilne mize so središče dnevnega dogajanja

Če bi nas kdo vprašal, v katerem domačem prostoru se čez dan največ časa zadržujemo, bi verjetno odgovorili, da v kuhinji ali pa morda v dnevni sobi. Ravno zaradi tega morata omenjena prostora imeti pohištvo, ki bo primerno tudi za našo udobno namestitev v teh prostorih. Kuhinja naj zato ime primerno mizo, ki naj bo dovolj velika ter primerne oblike, ob sebi pa naj ima zadostno število stolov, ki naj bodo udobni ter praktični za sedenje. Takim mizam, ki jih imamo nameščene v kuhinji, ponavadi rečemo jedilne mize, saj na njih ponavadi tudi jemo.

Jedilne mize so lahko tudi okrogle

Čeprav nam ob misli na jedilne mize na misel najprej pridejo take, ki so pravokotne ali pa ovalne oblike, pa so vedno bolj priljubljene tudi okrogle mize. Na pogled delujejo izjemno simpatično in ob njih dobimo občutek, da imamo na razpolago izjemno veliko prostora. Nekateri menijo, da so take mize namenjene predvsem za poslovne namene, torej za sestankovanje ter podobno. Toda, če dobro pomislimo, tudi mi ves čas nekaj sestankujemo, načrtujemo ter se družimo, tako kot to počno podjetniki ter ljudje podobne sorte.

Mize po naročilu

Kljub izjemno bogati ter pestri in široki ponudbi na trgu pa smo ljudje zahtevna bitja, ki bi rada imela še nekaj več, še nekaj, kar je nekoliko drugače, posebno, samosvoje. Tako se pogosto zgodi, da pri kupovanju jedilnih miz ne najdemo prave. Rešitev najdemo tako, da mizo, ki jo bomo postavili v kuhinjo, naročimo pri kvalitetnem mizarju, ki je za nas naredil že nekaj kosov preostalega pohištva. To se nam je izredno izplačalo, saj je pohištvo po naročilu ponavadi še bolj kvalitetno od tistega, ki ga kupimo na prostem trgu. Tudi cena ponavadi ni bistveno višja, zato nas tudi ta ne ovira kaj dosti.

Za piko na i

Prav nič pa nam ne pomaga, če so naše jedilne mize edinstvene in izjemno uporabne, če ob njih nimamo postavljenih primernih stolov, ki nam bodo zagotavljali dodatno udobje. Ravno zato moramo misliti tudi na stole. Ponavadi jih kupimo istočasno kot mize. Stoli, ki bodo stali ob jedilni mizi, naj se z njo tudi ujemajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *