Led reflektor – veliko svetlobe z majhno porabo

      No Comments on Led reflektor – veliko svetlobe z majhno porabo

Svetloba je bistvenega pomena tako za ustvarjanje dobrega delovnega in življenjskega okolja, kot tudi za druge namene, na primer za povečanje varnosti ali za estetske učinke. led-reflektorTako pri poslovnih kot pri stanovanjskih stavbah te namene običajno medsebojno kombiniramo, saj potrebujemo prav vse, pri čemer se vsekakor ne moremo posluževati zgolj naravne svetlobe. Podnevi lahko to do neke mere izkoriščamo s pomočjo sodobnih arhitekturnih rešitev, a takoj, ko je naravne svetlobe manj zaradi oblačnosti ali zaradi tega, ker se prične nočiti, je potrebna tudi umetna svetloba.

Pri tej pa seveda pomislimo na kar veliko stvari, na primer na primerno svetilnost, toploto oziroma barvo svetlobe, na estetski videz svetil, na njihovo primernost za notranje in zunanje okolje, pa tudi na porabo električne energije in s tem na stroške.

Led reflektor ponuja največji učinek pri najmanjši porabi energije

Časi, ko smo uporabljali klasične žarnice z žarilni nitjo, so že davno minili, saj so bile te žarnice energetsko izjemno potratne. Zaradi tega smo jih že pri klasični osvetljavi bivalnih in delovnih prostorov zamenjali s sodobnimi sijalkami, torej zagotovo velja, da je bila zamenjava za sodobnejše načine osvetlitve še bolj nujna v primerih, ko se je uporabljalo svetila z veliko svetilnostjo, ki so bila še bolj požrešna. Kjer je to le mogoče, so tako prišli v uporabo led reflektorji. Ti uporabljajo led svetila, ki pri izjemno majhni porabi energije zagotavljajo izjemno svetlobo. In še nekaj: led svetila imajo v primerjavi s klasičnimi žarnicami izjemno dolgo življenjsko dobo!led-reflektorji
Led reflektorji so odlični tako za notranjo kot za zunanjo razsvetljavo. V notranjosti se pri stanovanjskih objektih sicer uporabljajo nekoliko manj pogosto, če že, pa gre za popolnoma majhne oziroma drobne reflektorje, saj običajno ni tolikšne potrebe po svetlobi, da je nebi mogle uspešno zagotavljati tudi klasične svetilke za dom. Kar se tiče zunanje uporabe, pa so Led reflektorji zagotovo najboljši. Z njimi lahko odlično razsvetlite zunanjost stavbe, vrt, dovoz garaže ali tudi področje okoli vhoda. Tako poskrbite, da bo stavba zvečer zasijala v estetski in prijetni osvetlitvi, ali pa se odločite tudi za možnost, da se led reflektorji s pomočjo senzorjev vključijo zgolj takrat, kadar zaznajo gibanje – s čemer poskrbijo za varnost pred nepridipravi in tudi za bolj varen dostop povabljenih oziroma stanovalcev.

Led reflektorji in svetila omogočajo tudi kreativne rešitve

Ker za led reflektorje in svetila velja, da pri majhni velikosti oddajajo veliko svetlobe, se lahko z njimi tudi precej poigrate. Pogosto je mogoče svetilke uporabljati tako, da so tudi popolnoma skrite in takrat, kadar ne delujejo neopazne – to pomeni, da na zunanjosti stavbe ni motečih velikih luči, ki bi kvarile njeno podobo. A ko se zmrači, se izkaže, da je osvetlitev vseeno popolna.

Ali veste, da stenske svetilke izberemo tako, da se skladajo z drugo notranjo opremo in stilom. Več informacij o tej temi pa v naslednjem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *