Lepo prenovljena spalnica

      No Comments on Lepo prenovljena spalnica

Ste naveličani svoje spalnice? Prenovljena spalnica vam lahko da nov zagon, hkrati pa lahko z uspešno prenovo poskrbite za večjo urejenost prostora ter za to, da boste v njem lepše, bolj mirno in bolj udobno spali!

Izberite pravo pohištvo!

Čeprav je spalnica prvenstveno namenjena spanju, navadno v njej tudi shranjujemo oblačila, nekateri pa si v spalnici uredijo tudi delovni ali telovadni kotiček. Prav zato je pred samim opremljanjem tega prostora treba razmisliti, kakšno pohištvo poleg postelje še potrebujete, saj bo vaša prenovljena spalnica le tako zares služila svojemu namenu.

Najprej je treba pravzaprav premisliti, kam boste postavili posteljo, saj je od tega odvisna tudi razporeditev ostalega pohištva v prostoru. Postelja namreč zasede največji del prostora, poleg tega pa ni vseeno, kam jo postavite.

Kam postaviti posteljo?

Najprej premislite, kako veliko posteljo si želite imeti oziroma kako veliko posteljo je možno postaviti v prostor, ki ste ga namenili spalnici, da bo v njej še vedno dovolj prostora za gibanje, odpiranje vrat ter za morebitno preostalo pohištvo v njej.

Tisti, ki verjamejo v to, da so v prostoru določene energije, ki določajo tudi naše počutje, priporočajo, da je vzglavje postelje na severu oziroma da za vzglavjem ni oken ali vrat. Poleg tega se priporoča tudi, da postelja ni postavljena med okna in vrata. Vendar pa je pomembno predvsem to, da se v spalnici dobro počutite, ne glede na to, kam boste postavili svojo posteljo – pomembno je, da jo postavite tako, da boste na njej dobro spali.

Kaj pa ostalo pohištvo za spalnico?

Poleg postelje je praktično imeti kakšno odlagalno površino za robčke, nočno svetilko, knjigo, pod njo pa kakšen predal, v katerega boste pospravili na primer pižamo. To je lahko le nočna omarica, predalnik ali pa polička, ki je lahko nameščena tudi za vzglavjem. Če radi berete, vam bo prav prišla tudi luč, ki nudi kakovostno osvetlitev.

Če imate majhno stanovanje, je praktično spalnico uporabiti tudi kot shranjevalni prostor za oblačila in vse ostalo. Najbolj praktične so velike omare, ki segajo od tal do stropa in ki se zapirajo z drsnimi vrati. Vanje lahko resnično pospravite ogromno količino stvar, hkrati pa sami določite, kakšna bo notranja razporeditev omar – s predali, policami, obešalniki in podobno.

Pri tem velja omeniti, da so najpomembnejša pri izbiri omar z drsnimi vrati vodila, ki morajo biti čim bolj kakovostna, na sama vrata pa lahko po želji namestite tudi tapeto za poživitev prostora ali ogledalo ter tako omaro še dodatno izkoristite.

Preberite si, kako lahko vgradna svetila pripomorejo k prijetnejšemu počutju v spalnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *