Luči, ki omogočajo čudovito svetlobo

      No Comments on Luči, ki omogočajo čudovito svetlobo

Vgradna svetila niso namenjena le osvetljevanju. Z njihovo pomočjo lahko oblikujemo drugačno in bolj sproščeno vzdušje v prostoru, saj poskrbijo za lepo ambientalno osvetlitev in dekoracijo prostora s svetlobo. Nevsiljivo skrbijo za ravno pravšnjo osvetlitev in za to, da se v prostoru bolje počutimo. Hkrati pa lahko z njimi izpostavimo nekatere poudarke prostora, kot so ogledala, slike, police, dekoracija in podobno. Namestimo jih namreč lahko praktično kamorkoli, pomembno je le, da pred namestitvijo dobro premislimo, za kakšnem namen jih bomo uporabljali. Od tega je namreč odvisno, kakšne luči bomo kupili, saj je izbira na trgu zelo velika in pestra. Najbolje se obnesejo LED luči, ki se za razliko od halogenskih veliko manj segrevajo, zato so tudi s tega vidika bolj primerna za vgradnjo.

Hladna ali topla svetloba

Večinoma vgradna svetila uporabljajo LED tehnologijo in so na voljo v več različicah – s hladno ali toplo belo svetlobo ter drugimi barvnimi kombinacijami. Katero barvo svetlobe boste izbrali, je odvisno od tega, za kaj boste svetilo uporabljali. Če boste vgradna svetila uporabljali zgolj za dekorativne namene, imate pri izbiri barve svetlobe in same svetilnosti popolnoma proste roke. V primeru, da kupujete luč za namen boljše osvetlitve prostora, pa je treba izbrati primerno barvo svetlobe glede na namen uporabe. Večini ljudi najbolj ugaja topla svetloba, ki prija tudi očem, čeprav je svetloba takšne luči oziroma žarnice malo manj močna kot hladna svetloba. Ta je primerna predvsem za zunanjo osvetlitev. Mrčesa namreč hladna svetloba ne privablja tako zelo kot topla bela svetloba.

Vgradna svetila polepšajo dom

Čeprav so vgradna svetila skorajda neopazna, pa prav s svojo neopaznostjo polepšajo dom. Še bolj pa dom polepša svetloba, ki jo oddajajo, seveda, če so pravilno izbrana. Pomembno je, da izberemo primerno svetilnost ter dobro premislimo o tem, kam bomo izbrano luč namestili. Poleg stropnih so na voljo tudi stenska in talna vgradna svetila, zato se vam pred nakupom splača premisliti o tem, kam bi jih bilo najbolj smiselno namestiti. Zelo lepo je, če ima prostor spuščen strop iz knaufa, vanj pa so nameščena manjša vgradna svetila oziroma lučke, ki poskrbijo za prijetno osvetlitev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *