Moderne kuhinje z otokom

      No Comments on Moderne kuhinje z otokom

Kuhinje z otokom predstavljajo zanimivo ter atraktivno rešitev za večje prostore. Kuhinjski otok je težko umestiti v majhno kuhinjo, saj potrebujete več prostora za nemoteno gibanje okoli kuhinjskega otoka. Funkcionalni kuhinjski otok je dolg vsaj 1,2 m ter širok več kot 0,5 m. V tem primeru mora biti kuhinja globoka vsaj 310 cm. Za nemoteno gibanje po kuhinji je potrebno imeti vsaj 60 cm širine prehoda. Sodobne ter moderne kuhinje so največkrat izdelane po meri. Saj le tako zagotovijo popolno prileganje prostoru.

Na voljo imate veliko različnih načinov izvedbe v kombinaciji z jedilno mizo. Lahko predstavlja tudi prostor, kjer se tekom dneva zbere cela družina. Več o modernih kuhinjah si lahko preberete na številnih forumih ter spletnih straneh. Za strokovno mnenje povprašajte lokalnega prodajalca pohištva ali mizarskega mojstra.

Sodobne moderne kuhinje

Na sejmu Dom, se vsako leto predstavi veliko razstavljavcev pohištva. Ponujajo moderne kuhinje po akcijskih cenah. Na sejmu ponujajo tudi tako imenovani sejemske popuste. Za več informacij je potrebno povprašati prodajalca. Sejem velja obiskati ter izkoristiti popust v kolikor nameravate prenavljati kuhinjo ter ne želite zapraviti veliko denarja. Že popust v višini nekaj odstotkov se pozna pri končni ceni kuhinje. V sklopu sejma lahko poiščete tudi proizvajalce bele tehnike, ter tako popolnoma opremite vašo kuhinjo.

Kuhinjski trendi za leto 2017

Trendi za leto 2017 so predvsem bolj žive barve, kot sta rumena ter oranžna. Nevtralna barva kot je nežno modra ter vsi odtenki sivega spektra. Najbolj priljubljene barve so pastelno modre. V tekočem letu je viden povratek temnih barv. Les je še vedno prisoten, vendar ne kot  glavni material za izdelavo sodobnih kuhinj. Zamisel o črni kuhinji se je še pred časom zdela  nesprejemljiva. Sedaj pa daje modern stil. Siva barva predstavlja sodoben trend, katerega je priporočljivo kombinirati z drugimi barvami ter materiali. Siva barva daje občutek teksture, ki je podobna kamnu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *