Najbolj omamne dišave za dom

      No Comments on Najbolj omamne dišave za dom

Dom ni zgolj prostor, v katerem je poskrbljeno za streho nad glavo, temveč nam mora zagotavljati tudi dobro počutje. Prav zaradi tega se vsi trudimo, da je dom prijeten in nam je v njem lepo, zato ga uredimo po svojih željah in tako, da ustreza vsem članom družine. Poleg vizualnih elementov in seveda občutka ljubezni in varnosti, brez katerih ne gre, pa lahko dom nadgradimo tudi s prijetnimi vonjavami.dišave za domSi lahko predstavljate dom, v katerem vsake toliko ne diši po cvetju, po začimbah, pecivu? Brez tega gotovo ne gre, zato so nam v veliko pomoč pri ustvarjanju dobrega razpoloženja različne dišave za dom.

Kakšne dišave za dom so najbolj praktične?

Dišave za dom so namenjene aromaterapiji, ustvarjanju vzdušja, pa tudi prekrivanju drugih, neprijetnih vonjev. Izkoriščamo lahko različne vire dišav, na primer pršila, pri katerih ima marsikdo pomisleke nad njihovim vplivom na zdravje, razna eterična olja, ki izhlapevajo zaradi toplote (čajne svečke), dišeči geli, odlično se obnesejo dišeče sveče, indijske dišeče paličice, dišave za dom v obliki hlapljivih tekočin …
Poleg dišečih sveč, se zadnja leta najpogosteje uporabljajo dišave za dom v obliki tekočine, v katere se vstavijo paličice, ki absorbirajo dišečo tekočino in jo prijetno razširjajo po prostoru. Prednost teh tekočin je, da lahko vsebujejo naravne sestavine, za kar je lahko poskrbljeno seveda tudi pri dišečih svečah. Tako vemo, das tem, ko svoj dom prijetno odišavimo, ne škodujemo svojemu zdravju, prav tako pa so lahko izdelki ekološki tudi v tem smislu, da ne škodujejo okolju.
V spletni prodajalni licare.si vam ponujajo veliko izbiro zanimivih dišav za dom, tako v obliki tekočin z dišečimi paličicami, kot tudi omamno dišečih naravnih sveč, za nameček pa imajo na voljo tudi naravne začimbe, ki jih lahko uporabljate ali za odišavljenje prostorov ali za kuhanje in peko ter pripravo različnih domačih zdravilnih krem, olj, losjonov.

Katere dišave za dom so najbolj priljubljene?

Med svečami so zagotovo v ospredju nekoliko bolj eksotični vonji, ki se ponašajo z vonjem sadja ali različnih rož, na primer jasmina. Na splošno pa velja, da so najbolj priljubljene dišave za dom tiste, ki prinašajo povsem klasične vonje, ki na nas vplivajo ali spodbudno ali pomirjujoče, pomagajo pa nam tudi v času, ko nas tarejo prehladi in druge bolezni dihal. Tako so v ospredju dišave za dom z eteričnimi olji čajevca, bora, evkaliptusa, limone in sivke.
Najljubši vonji so seveda različni od posameznika do posameznika. Nekaterim prijajo bolj cvetlični, drugim bolj sadni, tretjim ostrejši vonji dreves. Okusi so različni – tako kot pri osebnih dišavah za telo, saj različni vonji pri posameznikih vzbujajo spomine na različna čustva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *