Otroška svetila so lahko lepa in praktična

Niso vsa svetila enaka

Svetila v stanovanju so lahko nekaj res posebnega. Čeprav tudi v trgovinah, pisarnah in še posebej v storitvenih poslovnih prostorih danes srečamo že različne oblike svetil, ki očitno nimajo samo funkcije proizvajanja svetlobe, ampak služijo tudi kot dekoracija in močno vplivajo na vzdušje v prostoru, pa je vseeno za domačo uporabo še največ posebej in drugače oblikovanih svetil.
Različnih svetil za dom oziroma notranje prostore hiše ali stanovanja je veliko.
otroska-svetila-1

Zagotovo pa velja, da ni vsak prostor primeren za vsako vrsto svetila. Veliko ljudi ima dober občutek za nakup pravega svetila. Že takoj ko vstopijo v neko sobo, se jim hitro porodi ideja, kakšna bi bila najboljša luč v tem prostoru. Dnevna soba, kuhinja ali spalnica imajo seveda različen namen, prav tako pa bodo morala biti različno oblikovana tudi svetila.

Otroška svetila se med seboj precej razlikujejo

Velik lestenec gotovo ne sodi v kuhinjo, morda pa odlično pristoji veliki jedilnici ali mogočnemu stopnišču hiše. Otroška svetila bodo poživila delovni prostor ali posteljo v otroški sobi, a v dnevni sobi izpadejo neprimerno. Nasploh so otroška svetila precej posebna, saj so pogosto bolj lepa, kot pa praktična.
otroska-svetila-4
A obstaja kar nekaj izjem. Denimo namizne lučke. Te se lahko na mizo položijo ali pa pripnejo. Največkrat se uporabljajo v otroških sobah na pisalnih mizah ali pa ob njihovih posteljah. Ko otroci pričnejo sami brati, se seveda ne morejo kar tako posloviti od najljubše ali najnovejše knjige. Z veseljem jo bodo vzeli s seboj v posteljo in na poličko ali rob postelje pripeta lučka, bo dala dovolj svetlobe, da bo otrok knjigo prebral, ne da bi vas skrbelo, da bo morda v sobi prebudil bratca, a ne premalo, da bi se bali, da si bo otrok pokvaril uči zaradi premajhne svetilnosti.


Otroška svetila pa so lahko tudi stropna ali stenska. Stropna so lahko v obliki klasične plafonjere, ki pa je v kategoriji otroških svetil seveda pobarvana z bolj pisanimi barvami ali pa so na njej narisani junaki risanih serij ali kake prikupne živali. Obstajajo tako stenske, kot tudi stropne različice plafonjer, a bolj domiselne so gotovo stropne viseče luči. Te so lahko v obliki sončkov, ladij, letal in še marsičesa.
otroska-svetila-3
Če so torej otroška svetila tisto, kar ste se odločili kupiti ali zamenjati v otroški sobi, imate srečo, saj je na izbiro vse več različnih luči, ki so hkrati praktične in še vedno povsem primerne za kvalitetno osvetljevanje, pa tudi cenovno ne odstopajo tako zelo, da bi se jih branili kupiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *