Postavite luči na steno

      No Comments on Postavite luči na steno

Nekdaj se je za razsvetljevanje notranjih prostorov uporabljalo predvsem stropne luči. Klasična postavitev razsvetljave je tako vključevala eno stropno luč, ki je navadno stala na sredini prostora. Če je bil prostor večji, pa so na strop namestili več takšnih luči. Danes se načrtovanja razsvetljave arhitekti lotevajo popolnoma drugače. Predvsem pa stropne luči niso več najbolj priljubljena izbira v ta namen.

Zamenjale so jih predvsem različne stenske svetilke, ki so ob enem tudi lepa dekoracija. V kolikor jih namreč pravilno izberemo, se lepo skladajo z notranjo opremo in popestrijo prostor ter mu dajo piko na i.

 

Kakšne stenske svetilke izbrati?

Stenske svetilke in zidna svetila so na voljo v različnih oblikah. Od reflektorjev do različnih LED luči in luči, ki so zakrite z dekorativnim steklom. Pomembno je, da stenske svetilke izberemo tako, da se skladajo z drugo notranjo opremo in stilom, ki smo si ga izbrali za opremljanje. Pri tem nam lahko pomaga arhitekt ali notranji oblikovalec, lahko pa si pomagamo tudi sami z različnimi fotografijami na internetu ali v revijah za opremljanje. Načeloma velja, da naj bi bila zidna svetila oblikovana tako, da so praktično neopazna. Njihov glavni namen je ustvarjanje dobre osvetlitve ali zanimive ambientalne razsvetljave. Po drugi strani pa so nekateri modeli namenjeni tudi dekoraciji.

Takšne zelo opazne stenske svetilke je treba bolj pazljivo kombinirati med seboj, saj so zelo dominanten kos notranje opreme. Če se vam zdi, da v vašem stanovanju nekaj manjka, potem so takšne stenske svetilke prava izbira za vas. Poskrbele bodo za lep modni dodatek, saj so prava paša za oči. Ni nujno, da imate v vseh prostorih popolnoma enake luči, pomembno pa je, da je vsa notranja oprema kolikor toliko skladna, saj se boste tako v svojem domu bolje počutili.

Zanimivi rustikalni modeli

Pred leti so bile moderne predvsem zelo izčiščene stenske svetilke in druge luči. Takšne luči še vedno lahko najdete v ponudbi svetil, a danes se v modo vračajo tudi bolj rustikalni modeli. Ti spominjajo na luči, ki bi jih lahko našli v dnevih sobah naših babic ali v meščanskih stanovanjih nekega drugega časa.

Z njimi v stanovanje pričarate pridih nostalgije in romantičnosti ter prav posebno domačnost. Takšne modele pa tudi vse ostale vrste luči si lahko ogledate v spletni trgovini volino.it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *