Profesionalni ionizator vode

      No Comments on Profesionalni ionizator vode

Ionizator vode vam omogoča pitje ionizirane alkalne vode ali žive vode, kot jo nekateri tudi imenujejo. Živa ionizirana voda ima bazičnih pH, zato poskrbi za razkisanje telesa, kar na zdravje in počutje blagodejno vpliva. Bazični pH je zelo pomemben za ohranjanje ravnovesja telesa in splošnega zdravja, saj zakisanost lahko poveča tveganje za nastanek določenih bolezni, zato je treba skrbeti, da v telo vnašamo dovolj bazičnih snovi.ionizator vode

Kaj vse povzroči zakisanje telesa?

Ogromno hrane, ki je na naših krožnikih, ima kisel pH, dodatno pa zakisanje telesa povzročijo še nekateri drugi dejavniki, ki se jim v življenju težko izognemo. Zakisanost v telesu povzročajo:
– beli sladkor v rafinirani obliki,
– izdelki iz bele moke,
– prevelika količina mesa in beljakovin v prehrani,
– večina žitaric in mlečnih izdelkov,
– kofein v kavi, coca-coli in drugih pijačah,
– alkohol,
– tobak, cigarete in nikotin,
– nekateri umetni dodatki v hrani,
– stresno in hitro življenje,
– premalo kvalitetnega spanja,
– pomanjkanje gibanja in ostalih telesnih aktivnosti,
– pretiravanje s športnimi aktivnostmi,
– določena bolezenska stanja,
– nekatera zdravila,
– težke kovine in druge škodljive snovi iz okolja.

Kako poskrbeti za bazično ravnovesje v telesu?

Zgoraj so našteti dejavniki, ki vplivajo na zakisanost telesa. Iz seznama je jasno razvidno, da je teh dejavnikov veliko in da se jim v celoti težko izognemo – naš način življenja povzroča zakisanost, prav tako pa hrana, ki jo jemo. Pred zakisanostjo se lahko tako branimo le z velikimi količinami sadja in zelenjave, dodatno pa si lahko pomagamo z živo alkalno vodo z bazičnim pH, ki jo dobimo z ioniziranjem vode.
Prav zaradi zgoraj naštetega in zato, ker je težko poskrbeti za bazično ravnovesje v telesu, se je pametno odločiti za ionizator vode. Zelo pomembno je namreč, kakšno vodo pijemo, ionizirana alkalna voda pa na telo deluje blagodejno. Zakisano telo je namreč utrujeno in brez energije, prav tako pa so posledica zakisanosti lahko tudi glavoboli, težave s prebavo in slabo počutje.
Vsega tega se lahko rešimo tako, da v telesu vzpostavimo bazično ravnovesje. Za to je pomembna tako prehrana kot zdrav življenjski slog, ki vključuje zmerno gibanje (Prevelika telesna aktivnost je lahko namreč ravno tako vzrok zakisanosti telesa kot premajhna telesna aktivnost oziroma življenje brez gibanja!). Zdrava bazična prehrana, dovolj spanja in primerno gibanje pa vseeno niso vedno dovolj, saj se bazično ravnovesje v telesu lahko poruši ob stresnih dogodkih, ki jih je v našem vsakdanu navadno veliko. Nekdo s stresno službo se proti zakisanosti telesa zato težko bori.
Ionizirana voda, ki jo dobimo s pomočjo ionizatorja, lahko pomaga pri takšnih težavah, telo oskrbi s kisikom in mu vrača bazično ravnovesje, s tem pa tudi energijo in boljše počutje. Ionizator vode je zato pametna naložba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *