Tračnice in zgradbe

      No Comments on Tračnice in zgradbe

Samostojno ustvarjanje je danes izjemno cenjeno in gotovo je to veščina ter izkušnja, ki si jo vsakdo želi za vse življenje. In kdaj se prične samostojno ustvarjanje? Vsekakor so otroci tisti, ki si želijo vedno znova ustvarjati nove in nove stvaritve, s katerimi se lahko kasneje igrajo. Odlično možnost za samostojno udejstvovanje in ustvarjanje so gotovo železniške proge za vlak. Tako bo otrok razvijal smisel za samostojno delo in občutil poseben ponos.


Leseni vlaki so izjemno priljubljena igrača, vendar je pika na i gotovo celotna proga, ki so lahko otrok samostojno sestavi. Na takšen način spodbujamo domišljijo in razmišljanje. Na spletnemu portalu vlakci.si so na boljo, poleg vlakov, tudi zgradbe in tračnice, ki omogočajo samostojno sestavo železniškega mesta.

leseni-vlakci-potniski

Ustvarjajo lahko vse možne proge, ki si jih domislijo. Na voljo so tako križišča, mostovi, vzpenjajoče ali spuščajoče tračnice, nore tračnice, uvozne in izvozne tračnice in še bi lahko naštevali. Z njimi bo otrok ustvarjal popolnoma svojo železniško pokrajin in hkrati razmišljal, kako bo vse skupaj postavljeno. Postavljanje železniške proge tako spodbuja tudi prostorsko orientiranost, kar je odlično.

leseni-gradbinski_vlak-1

Seveda tračnice brez primernih zgradb niso zanimive, zato so na voljo glavne železniške postaje, dvižni mostovi, več nivojski seti, seti z mostovi, predelovalni obrati za nafto ter gradbeni seti z žerjavom. S tem so možnosti za ustvarjanje neskončne in domišljija je lahko tokrat popolnoma prepuščena otroku.

lesen_vlak_s_cesto

Tračnice in zgradbe so tako odlično dopolnilu lesenim vlakcem. Vaš malček bo tako lahko sestavil leseno progo in ponosno pokazal svojo dosežek. Sestavljena proga se lahko seveda neprestano spreminja, kar otroku omogoča, da se proge nikoli ne naveliča. Prilagajanje igrače otroku je tako vse, kar si lahko od igrače predstavljamo. Proga, ki je lahko naslednji dan postavljena popolnoma drugače.

Zaradi tega je izjemno primeren les, ker je enostaven, varen in predvsem vzdržljiv. S tračnicam in zgradbam bo tako igranje vedno znova zanimivo in razgibano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *