Več kot le postelja

      No Comments on Več kot le postelja

Otroške sobe so večkrat manjše, velik del prostora pa v njih zasede postelja. Čeprav v postelji preživimo kar tretjino življenja, bi čez dan ta prostor raje izkoristili za druge stvari. Ena od najbolj praktičnih in elegantnih rešitev, še posebej za manjše prostore, je vsekakor pograd. Če se namesto za posteljo odločite za pograd, bo otroška soba kar naenkrat postala bolj prostorna, četudi je majhna. Pograd namreč ponuja neskončno možnosti za izkoriščenje prostora in otroški sobi doda dodatno dimenzijo.

Dodatni prostor

Vsi dobro poznamo klasični pograd, ki ga sestavljata dve postelji ena nad drugo. Vendar dandanes pogradi ponujajo še mnogo več možnosti, da lahko kar se da optimalno izkoristimo vsak kvadratni centimeter otroške sobe. Soba deluje bolj razgibano, različne možnosti izkoriščanja prostora pa hkrati spodbujajo otrokovo domišljijo in kreativnost. Otroška soba tako postane igriv prostor, v katerem se otrok res dobro počuti.

Postelji pograda sta še vedno v dveh nivojih, vendar sta lahko postavljeni ali v pravokotnem položaju ali pa druga za drugo. Dodaten prostor pod zgornjim ležiščem lahko izkoristimo za omaro, police, pisalno mizo in podobno. Če je soba večja in ne potrebujete dodatnih omar, lahko prostor pod pogradom izkoristimo tudi za otrokov posebni ustvarjalni kotiček, kjer se lahko potopi v brezkončni svet domišljije. Če si sobo deli več otrok, pa lahko pograd opremimo tudi z zastori in jim tako omogočimo nekaj zasebnosti.

Pograd z lestvijo ali stopnicami

Pomemben del pograda je tudi lestev. Izbiramo lahko med lesenimi ali kovinskimi lestvami, lahko pa se odločimo tudi za stopnice. Stopnice hkrati ponujajo tudi dodatne možnosti za shranjevalni prostor, lahko pa jih uporabimo tudi za sedenje. Seveda je izbira odvisna tudi od velikosti prostora. Če imamo na razpolago manj prostora, je lestev boljša izbira. Otroci vsekakor obožujejo oboje!

Pograd lahko uporabimo tudi v sobi za enega otroka. Zgornje ležišče je namenjeno spanju, spodnje ležišče pograda pa lahko obdržimo in uporabimo kot dodatno posteljo za morebitne »pižama zabave«. Lahko pa pograd uporabimo tudi drugače. S pomočjo blazin npr. spodnje ležišče spremenimo v kavč ali pa ga preuredimo v bralni kotiček. Možnosti je res neskončno, s pomočjo sodobnega pohištva pa vsaka otroška soba lahko postane pravo otroško kraljestvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *