Izberimo si vrata po meri

      No Comments on Izberimo si vrata po meri

Čeprav se tega pogosto ne zavedamo, so prav vrata največkrat uporabljeni kos pohištva v vsakem domu, naj gre za stanovanjsko hišo, ali pa stanovanje v večstanovanjski stavbi. Izberimo si vrata po meri in si naredimo naše bivanje prijetnejše. S premišljeno izbranimi vrati se lahko pohvalimo kjerkoli, odražajo pa naš stil in način življenja, dovršenost izbranih materialov in oblikovanje pa doda k končni vrednosti.

S prihodom modernejših stilov notranjega oblikovanja in opremljanja se vse bolj poredko odločamo za notranja vrata po meri. V sodobnih domovih se prostori med sabo prepletajo, zelo priljubljeni so odprti prostori z notranjimi balkoni in galerijami. Arhitekti ob tem dodajajo, da je kljub večji popularnosti odprtih prostorov, vloga vrat še vedno zelo pomembna, saj nam le ta omogočajo intimo in mir, ki ga v vse bolj divjem tempu življenja še kako potrebujemo.

Vrata so v svoji zgodovini predstavljala veliko več, kot samo funkcijo zagotavljanja zasebnosti. Z njihovim zapiranjem in odpiranjem se je reguliral vstop svetlobe v prostor, ali pa preprečilo uhajanje neželenih vonjav iz kuhinj in toaletnih prostorov, prav tako so prostori za zaprtimi vrati ohranjali temperaturo.

Način bivanja družine in posameznikov je prinesel različne potrebe po povezovanju ali umiku v samoto. Človek že po naravi potrebuje družbo, vsak pa rabi tudi svoj mir in trenutke, ko se lahko umakne. Vrata po meri zagotavljajo zadostno intimo vsakemu prostoru. Od njihove funkcije je tudi največkrat odvisen naš izbor.

Med večje prostore, kjer je večja potreba po komfortnejšem prehodu, se pogosto odločamo za drsna vrata, ki se elegantno zapirajo v steno. Med prostori, kjer želimo zagotoviti večjo stopnjo intime, se večinoma odločamo za klasična vrata po meri. Taka s skritimi podboji naredijo prostor še posebej eleganten in moderen. Ker so vrata pomemben vizualni in estetski element vsakega prostora, se odločimo premišljeno tako pri izbiri materialov, kot tudi končne obdelave in videza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *