Vgradna omara za spalnico naj bo v načrtu

Spalnica je prostor za počitek!
V prvi vrsti velja, da naj bo spalnica napravljena na mirnejšem koncu hiše oziroma če gre za enega od prostorov v bloku, naj bi bila spalnica tam, kjer je svetlobe manj, še posebej jutranje, da se nam spalnica ne segreje že zgodaj dopoldan.

Vgradna omara.

To nam še posebej ne ustreza takrat, ko imamo težave z nespečnostjo, saj nas potem sonce budi, ko ravno zadremamo, še manj takrat, ko smo bolni in je dopoldan pogosto največ miru, da se odpočijemo in seveda takrat, ko delamo ponoči in je jutro oziroma dopoldan čas, ko se lahko naspimo. Če vprašate svoje stare mame, vam bodo seveda rekle, da mora sonce že zgodaj zjutraj pokukati v spalnico, da nas zbudi, a časi, ko smo hodili v službo od šestih do dveh in ko je večina izven mest vstajala s kurami ali še prej, da se je pred mrakom opravilo vse delo na kmetiji, so več ali manj mimo.

Napravite si svoj kotiček

V spalnici naj bo dovolj prostora, seveda če imate možnost načrtovati prostor, torej če boste gradili hišo. Težava v stanovanjih je ta, da so vrli arhitekti leta ali celo desetletja razumeli spalnico kot prostor, kamor gremo samo spat, tako da je dovolj, da je v njej minimalno prostora za posteljo in to naj bi bilo po njihovem že dovolj. Posledica tega je, da je v blokih pogosto na voljo kabinet, v katerem si je večina napravila spalnico, saj za kaj drugega, kot posteljo in morda majhno omaro niti ni prostora. Kje šele za kako računalniško mizico, veliko televizijo ali celo vgradno omaro za spalnico. Vgradna omara za spalnico je po mojem še posebej pomembna, saj je ravno tu najbolj smiselna. Če pogledata kako so narejene tiste velike ameriške hiše, imajo v spalnici pogosto velikansko vgradno omaro za spalnico, ki je pogosto kar drug prostor, ki gre iz prostora v stran. Tako se iz predsobe oziroma hodnika stopi v spalnico, tu pa je potem spalnični del, kopalnica in stranišče ter potem še prostor za garderobno omaro. Osebno mi je še posebej všeč, če ima spalnica svetlejši in temnejši del, pri čemer je tisti bolj intimen namenjen počitku, tisti bolj svetel pa morda popoldanskemu branju ali pa še bolje, če si v njem naredite lepotilni kotiček.
Spalnica naj bi imela poleg velike postelje in vgradne omare za spalnico tudi še svojo kopalnico s straniščem, da nam ni potrebno zapuščati prostora ter dovolj prostora za gibanje, da ni v celoti stlačeno vse na kupu. Če opremljate po feng-šui metodi, boste vedeli kaj so še tisti pomembni dodatki, ki sodijo v spalnico ter kako morate imeti postavljeno posteljo v kombinaciji z vrati in oknom, da bo pretok energij primeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *