Vreče za sedenje, vreče za sproščanje

Ko so se vreče za sedenje prvič pojavile na trgu, so bili nad njimi vsi takoj navdušeni, večina pa je nanje gledala kot alternativo tistim elementom za sedenje, ki jih lahko uporabljamo v neformalnih in nekoliko bolj »bohemsko« urejenih okoljih. Vreče za sedenje so si večinoma utrle pot v otroške sobe, igralnice v vrtcih, tu pa tam v kakšno stanovanje bolj mladega in umetniško navdahnjenega para.Vreče za sedenjeDa bi bile vreče za sedenje nekaj povsem vsakdanjega v sodobnem, a fino urejenem domu, ali pa v poslovnih prostorih, si ni nihče niti predstavljal. Danes pa jih najdemo tudi tam.

Popolno oblikovane vreče za sedenje

Prve vreče za sedenje so bile po obliki resnično bolj kot ne vreče – oblika je bila precej … Brezoblična! Vreče za sedenje so bile videti kot velika blazina, ki je že izgubila svojo obliko, še zlasti po tem, ko si jih nekaj časa že uporabljal. Sodobne izvedbe pa so drugačne. V prvi vrsti zato, ker je polnilo bolj kakovostno in počasneje izgublja svoj volumen, kar pomeni, da se prvotna oblika ohrani dlje. Drugi razlog pa je, da se je začelo tudi za vreče za sedenje iskati oblike, ki niso tako »vrečaste«, temveč dejansko držijo podobo, ki bolj spominja na udoben fotelj. In prav zaradi teh izboljšav lahko danes kakovostnejše vreče za sedenje najdemo tudi v marsikaterem prestižno, a zelo moderno opremljenem domu. Velika vreča za sedenje, izdelana iz kakovostnega materiala (na primer belega usnja), lahko popolnoma nadomesti fotelj.

Sprostitev na delovnem mestu

Sprva so vreče dobile svoj prostor v tistih pisarnah, kjer so se ukvarjali z nekoliko bolj kreativnim delom – na primer v marketinških oddelkih, kjer velja,da je polovica ljudi že itak precej »umetniških« in nenavadnih. Vendar pa se vreče za sedenje tu niso ustavile. Ker so popolne za sproščanje, so z njimi hitro ustvarili neformalne kotičke tudi drugod. Po tem, ko uslužbenci več ur sedijo na stolu za računalnikom, je sedenje na vreči namreč lahko odličen način sproščanja mišic in okostja, s katerim si hitro naberejo energijo za nadaljnje delo. Tudi pri delu za strojem, kjer gre za izvajanje ponavljajočih se gibov, lahko vreče za sedenje pomagajo, da se telo v nekaj minutah popolnoma sprosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *